• Gecertificeerde coaches
  • Gratis kennismaken
  • 500+ klanten geholpen

EMS

The Electrostimulation Revolution: Electronic Muscle Stimulation (EMS)

Binnenkort ook bij ons!

EMS BIJ BODYSOLUTIONS

Met de revolutionaire EMS techniek doe je bij Bodysolutions Personal Training Studios in 20 minuten een volledige training, welke gelijk staat aan twee uur trainen in een ‘reguliere’ sportschool.

EMS training staat voor trainen met weerstand door middel van impulsen, die via een bodysuit op de huid worden overgedragen. Ons eigen zenuwstelsel geleidt deze zogenaamde ‘prikkel’ verder naar de grote spiergroepen, waardoor deze tot wel 30% meer geactiveerd zullen worden dan bij een reguliere krachttraining! De dieper gelegen spieren, die normaal niet snel door het eigen lichaam worden aangestuurd, worden met EMS training dus wel makkelijk bereikt.

Houd onze social media in de gaten vanaf wanneer wij EMS kunnen aanbieden.

personal-trainer-14
gym_41

Voordelen VAN ems

N

Volledige training in 20 minuten

N

Vele malen effectiever dan conventioneel sporten

N

Gecertificeerd medisch product

N

Middenfrequente stroom

N

Spier (kracht) opbouw

N

Huidversteviging

N

Bekkenbodem training

N

Stimuleert het hele lichaam

N

Tientallen trainingsprogramma's

N

Je traint altijd onder de professionele begeleiding van een personal trainer

Wat doet ems

EMS-training houdt in dat je spieren door een laagfrequente electronische impuls worden gestimuleerd. De training is daardoor bijzonder effectief.
EMS stimuleert de doorbloeding en stofwisseling, het bevordert gewichtsverlies, vetverbranding en is anti-cellulitis. EMS verhoogt je VO2max, dat is maximale zuurstofopname, waardoor je prestatievermogen toeneemt. Het uithoudingsvermogen en opbouw van spieren neemt met 30% toe. De effecten van EMS zijn in verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond en de voordelen van EMS wordt door steeds meer mensen ervaren.

Je start de training met een korte warming up. Daarna volgen er verschillende (combinatie) oefeningen voor de verschillende spiergroepen en de training wordt afgesloten door een circuit waarin een aantal oefeningen elkaar snel opvolgen.

personal-trainer-14

Hoe werkt een EMS training precies?

In onze hersenen en ruggenmerg worden dagelijks miljoenen elektrische signalen verzonden en ontvangen van en naar de spieren. Deze signalen zijn nodig om de staat van de spier te bepalen, een spier aan te spannen, om bewegingen te maken, kortom, alles om het lichaam aan te sturen.

EMS training maakt gebruik van dit natuurlijke netwerk en systeem door deze lichaamseigen signalen meer lading te geven; de ‘prikkels’ worden op veel meer plaatsen in het lichaam ontvangen.

Tijdens een EMS training worden in series van vier tot zes seconden impulsen afgegeven. In deze zogenaamde ‘prikkelfase’ worden de oefeningen/bewegingen uitgevoerd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je tegen de weerstand in beweegt. Tijdens de voorafgaande rustfase, wanneer de prikkel niet aanwezig is, maak je jezelf sterk door je als het ware schrap te zetten. Door dit iedere keer te herhalen zorg je ervoor dat je altijd in controle bent over je eigen bewegingen.

Doordat je zelf de spiergroepen aanstuurt vóór het ontvangen van de EMS-prikkel houd je zelf controle over de bewegingen die worden uitgevoerd.
Bij iedere beweging worden de spieren, van nature, op eigen kracht ingeschakeld. Dat wil zeggen, met je eigen energie, die wordt opgewekt vanuit je eigen verbrandingssystemen. EMS training is dus geen aansturing maar juist een stimulatie van de spieren.

Benieuwd? Vraag nu een gratis training aan bij Bodysolutions. Klik op de knop!